Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Okul Müdür Yardımcısımız Çağla OKAY tarafından öğretmenlerimize eGüvenlik hakkında bilgilendirme çalışmsı yapıldı.

Nis

Okulumuz Anasınıfı –C öğrencileri öğretmenleri Mine SERHAT önderliğinde yürütmekte oldukları Calling For Earth Heroes! Projesi kapsamında 2.dönem her ay farklı bir konuyla ilgili çalışmalar yaptılar.Şubat ayında Su kirliliğine çözüm yolu olarak Su filtresi,Mart ayında atık kağıtları değerlendirerek yeni kağıt üretimi,Nisan ayında ise geri dönüştürülebilir malzemelerden Süper kahraman olarak robot yaptılar.22 Nisan Dünya Gününe özgü ise ''Eart Were İn İt Together ''adlı şarkı eşliğinde dans ettiler.Geri dönüştürülmüş kağıtlarına gezenimiz Dünya'ya olan sevgilerini ifade eden resim yaptılar.Yapılan bu çalışmalar ile sürdürülebilir bir dünya için çevresine duyarlı bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Çağla OKAY tarafından yürütülen eTwinning Projemiz Mart Ayı çalışması materyalimiz Pet Şişeler. Plastik şişeler, doğaya oldukça zarar vermektedir. Dünya nüfusunun artması ile birlikte, plastik üretimi de artmakta. Tek kullanımlık pet şişeler doğada çözünmüyor ve yaklaşık 500 sene sonra parçalara ayrılıp toprağı kirletiyor. Bu da gelecek nesillere kötü bir dünya bırakmamıza neden oluyor.

Ocak Ayı ATIKLARIN DOĞADA KALMA SÜRELERİ Puzzle Çalışması

Şbt

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Mine SERHAT ve öğrencileri  TƏBİƏTİN DOSTLARIYIQ / WE ARE NATURE FRİENDS  eTwinning projesine katıldılar.Kuruculuğunu Azerbaycan'dan Kheyransa Khaliova ile Mahsati Zeynalova'nın üstlendiği proje kapsamında öğrenciler Bitkiler ve Hayvanları konu alan etkinlikler yapacaklar.Yapılan bu çalışmalar sonunda öğrencilerin  doğaya farklı bir gözle bakmaları sağlanacaktır.

Şbt

Okulumuz Anasınıfı –C öğrencileri öğretmenleri Mine SERHAT önderliğinde yürütmekte oldukları Calling For Earth Heroes! Projesi kapsamında 1.dönem her ay farklı bir konuyla ilgili çalışmalar yaptılar.Kasım ayında İklim değişikliğinin hayvanlar üzerindeki etkisi,Aralık ayında Atıkların çevreye etkisi,Ocak ayında ise Bitkiler ve nasıl büyüdükleri ile ilgili çalışmalar yapan öğrencilerimiz gezegenimiz dünyayı güvenli,temiz ve sağlıklı tutmak içinneler yapılabileceğine dair bilgi sahibi oldular.

Ock

Okulumuz Müdür Yardımcı Çağla OKAY'ın başlatmış olduğu TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN NESİLLER projemiz başladı.

Ock

Okulumuz anasınıfı öğrencileri öğretmenleri Mine SERHAT rehberliğinde yürütmekte oldukları SCHOOL OF PHILOSOPHY-P4C eTwinning projesi kapsamında Oscar Brenifier'nin "Filozof Çocuk" dizisi kitapları baz alınarak Kasım ayında Neden varım? Ben kimim? Büyümek zorunda mıyım? Nasıl davranmalıyım? Mutlu olmak için neye ihtiyacım var? Hepimiz eşit miyiz? Aralık ayında; İyilik nedir? Arkadaşlık nedir?Sevgi nedir? Şiddet nedir? Başkalarına ihtiyacım var mı? Başkalarına vurmaya hakkım var mı ? Ocak ayında Sanat nedir? Güzel nedir? Hayal gücü ne işe yarar? Özgürlük ne işe yarar? İstediğim  her şeyi yapabilir miyim? Her şeyi bilmem gerekir mi  ? konularında çemberde buluşarak 18 oturumu tamamlamışlardır.Yapılan bu P4Coturumları sonucunda grup önünde başkalrını dinleyen ve kendini ifade edebilen ,kendi fikirlerini üreten,iletişim becerisi gelişmiş ,özgüveni yüksek bireyeler yetiştirme hedeflendi.

Ock

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Mine SERHAT'ın yürüttüğü SCHOOL OF PHILOSOPHY-P4C eTwinning projesi kapsamında proje ortağı öğretmenler, kolaylaştırıcı Metin V.BAYRAK ile Topluluklarla Felsefe Öğretmen Atölyesinde buluştu.Keyifli geçen atölye sonunda öğretmenler P4C uygulama örneği ile etkin biçimde sürece dahil olarak P4C yöntemini deneyimlediler.

Nis

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Mine SERHAT ve öğrencileri INSECTS AROUND THE SCHOLL eTwinning projesine katıldılar. Kuruculuğunu Aksaray Şehit Sefa Altınsoy İlkokulu Okul öncesi öğretmeni Derya Doğan ve Protekiz'den Teresa Maria Querios Ferreira'nın üstlendiği proje kapsamında öğrencilerimiz okulumuz çevresinde yaşayan böcekleri keşfedecekler. Bu proje ile proje ortakları çevremizdeki böcekleri korumak için farkındalık yaratmayı hedefliyor.Böylece proje sonunda öğrencilerimiz yaparak yaşayarak böceklerin ekosistem için önemini kavrayacaklar.

Nis

Okulumuz Okul Öncesi öğretmeni Mine SERHAT ve öğrencileri CODİNG LAB eTwinning projesi kapsamında bahçe zemininde kodlama çalışması yaptılar. Yapılan kodlama çalışması ile öğrencilerimiz açık havada eğlenerek temel kodlama becerilerini kazanıyorlar.

Nis

Okulumuz Okul öncesi öğretmeni Mine SERHAT ve öğrencileri  STEAM EDUCATİON IN KİNDERGARTEN- DİSCOVERİES,EXPERİMENTS,RESEARCH eTwinning projesi kapsamında II. Dönem de çalışmalarına devam ediyorlar.