Atatürk İlkokulu

Cumhuriyet Mahallesi Ayhan Sokak No10 Ortaca MUĞLA
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılâplarının doğrultusunda bilgili yetenekli insanlar yetiştirmek, Muğla ili çevresindeki bütün okul öncesi çocuklarını kazanıp eğitim ve öğretim yönünden onlara yardımcı olmak, “Bütün Çocuklar Özeldir” sloganıyla hareket edip her türlü gelişimlerine destek olmak, Ev ve aile sıcaklığını aratmayan sevgi dolu bir ortamda onları inceleme ve araştırmaya yönlendiren bir ortam sunmak vizyonumuzdur.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bedensel, ruhsal, sosyal, duygusal, zihinsel gelişimlerini desteklemek, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, Eğitim-öğretim ilkeleri çerçevesinde ilkokula hazırlamak, Yaratıcılıklarını desteklemek, Özbakım becerilerinin gelişimini desteklemek, Dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak, Aileleri eğitim-öğretime katmak, Çevreyle barışık kendine güvenen sosyal ve dışa dönük bireyler yetiştirmek, Çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Okulumuz normal öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir.
Kalorifer ve Klima
Ortaca merkezden yürüyerek 5 dk mesafededir.
Yerleşim Yeri
Ortaca, Muğla ilinin en güzel İlçelerinden biridir. Akdeniz ile Ege Bölgesi sınırında olan Ortaca doğusunda Dalaman ve Fethiye, batısında Köyceğiz ve Marmaris ilçeleriyle komşudur.
Okulumuz il merkezine 75 km mesafede olup, Ortaca ilçe merkezindedir.
Satranç
Proje Çalışmaları
Gelişen ve Geliştiren Anne Babalar, Tüketen Değil Üreten Nesiller, e- Twinning Falliyetleri,Okullarda Orman